DownDog Jóga Stúdió

DownDog Jóga Stúdió

DownDog óra- és házirend

2014. április 02. - DownDog Jóga

ddimage_1396429865.jpg_728x728

Itt találhatóak a DD1-es (Dózsa György út 66.) és DD2-es (Bajcsy-Zsilinszky út 34.) stúdiók órarendje:

 http://www.downdogjoga.hu/orarend.htm

Fontos, hogy bejelentkezz előzetesen az órákra, mert a termek befogadóképessége limitált illetve, ha bármi történik (elmarad az óra, betelt stb) vissza tudjunk neked jelezni! Ezt lehet a FB-on üzenet formájában illetve SMS-ben is: DD1-es szám: 06 20 3767971, DD2-es 06 70 4130787.

 

Házirend

1. Érkezz 10-15 perccel korábban az órára, mint a kezdési időpont, hogy legyen időd átöltözni kényelmesen és egy kicsit ráhangolódni az órára. De ne korábban, mint 30 perccel órakezdés előtt, mert olyankor még esetleg az előző óra vendégei öltözködnek, tart az előző óra vagy a tanár rendezi a termet.

2. Mobil és egyéb internetes és zajkeltő technikai eszközeidet kérjük szépen, hogy némítsd le vagy kapcsold ki és hagyd a táskádban vagy az értékmegőrzőben.

3. Cipődet hagyd az előtérben/ recepción, ne menj be vele a terembe.

4. Komolyabb sérülésről, betegségről vagy bármi idevágó testi-lelki problémáról még az óra előtt tájékoztasd az oktatót.

5. Amire szükséged lesz: kényelmes, mozgásban egyáltalán nem korlátozó ruházat és egy nagyobb méretű törölköző, amit majd a matracra le tudsz tenni higiniás okokból. Matracot biztosítunk.

6. Inni nem tanácsos az óra ideje alatt, de előtte félórával illetve utána 10-15 perccel fogyassz bőségesen folyadékot (legfőképpen szénsavmentes, ízesítetlen vizet vagy cukormentes teát).

7. Étkezni a jóga óra előtt 3-4 órával kell, hogy mire a matracon leszel a gyomrod már üres legyen. Nem tanácsos tele hassal jógázni, hiszen sok előre-hátra hajlás, csavarás illetve inverz pózok megzavarják az emésztésed hasfájást és kellemetlen érzést keltve (meg ugye vannak még kellemetlenebb mellékhatásai is, ami se neked sem a környezetednek nem jó...). Tehát az órát megelőző étkezésed legyen annyira tápláló, hogy az órán viszont nem leszel rosszul az éhségtől. Legyen esetleg nálad szőlőcukor vagy ilyesmi, ha hirtelen leesne a vércukrod.

8. A teremben már ne beszélgess, hanem próbálj befelé figyelni, lecsendesedni és felkészülni az órára lélekben, de akár fizikailag is. Nyugodtan nyújtogass kicsit, forgasd meg a bokákat, csuklókat válllakat, nyakadat stb. Az esetlegsen hangoskodással lehet, hogy megzavarod a másik matracon lévő vendég nyugalmát.

9. Az órán saját felelősségedre veszel részt, ezért figyelmesen hallgasd az oktatók instrukcióit és figyeld a tested jelzéseit, hogy ne pokozz magadnak sérülést! Bármikor, amikor éles fájdalmat érzékelsz, nem kapsz rendesen levegőt stb. nyugodtan pihenj egy kicsit és utána folytasd a gyakorlatokat óvatosan. 

A bejegyzés trackback címe:

https://downdogjoga.blog.hu/api/trackback/id/tr735890350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása